Skip to main content

Na přání pacienta Libereckého Hospicu jsme jsme společně s pracovníky tohoto zařízení splnili přání hospitalizovaného pacienta a uskutečnili návštěvu muzea Tankové s jiné vojenské techniky ve Smržovce. Vážně nemocného jsme ve středu 29. srpna převezli sanitním vozem do areálu muzea, kde si mohl za naši asistence a celé jeho rodiny prohlédnout všechny vystavené exponáty a dokonce se mohl projet na upraveném tanku. Krásný den podložený i příjemným počasím si užívali všichni zúčastnění. je to letos již třetí splněné přání obyvatel Libereckého Hospice a jsme velice rádi, že tato společná spolupráce s vedením tohoto zařízení funguje na velmi vysoké úrovni a děláme ji s velkým nadšením. „Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.“

 


Pro ilustraci, dopis a reakce rodičů pacienta.

Dobrý den,

chtěla bych touto cestou moc poděkovat  panu řediteli Oblastního spolku ČČK Liberec  Karlu Studenému a jeho spolupracovnici paní Aničce Stahoňové.Můj syn 32 let je těžce nemocný a v současné době je umístěný v hospicu v Liberci.

Paní ředitelka Hospicu mu chtěla splnit přání,které vyslovil a umožnila mu v jejich muzeu projížďku na tanku i s celkovou prohlídkou muzea, kterého jsme se zúčastnili i my,jako rodina. Vzhledem k tomu,že není skoro pohyblivý,tak byla potřeba zajistit sanitku a další zdravotní  pomůcky a hlavně  pomoc dalších obětavých lidí. Včera se to všechno odehrálo a můj syn byl hrozně šťastný a moc si to užil a my s ním.

Všem bych strašně ráda ještě jednou  poděkovala,jelikož v dnešní době není moc lidí,kterým není lhostejný osud těch druhých. Vím,že bez nadšení, chuti a financí by se to nepodařilo.

Všem patří můj velký obdiv a dík za to,že se to všechno povedlo a můj syn si to mohl užít.

Přeji všem pevné zdraví a mnoho dalších úspěchů a radosti z jejich práce.

Přeji všem krásný den
Iveta Machovcová