Skip to main content

Malá obec Heřmanice na Frýdlantsku byla v sobotu 08.04.2017 dějištěm rozsáhlého cvičení složek IZS. Námětem bylo pátrání po nezvěstných osobách s cílem procvičit koordinaci a vzájemnou komunikaci jednotlivých zasahujících složek. Cvičení se účastnili také hasičské jednotky z nedalekého Polska.

Dva týmy zdravotníků Záchranného týmu OS ČČK Liberec se aktivně zapojili spolu s hasiči a policií do pátrání po celkem 8 nezvěstných osobách, které se podařilo po několika hodinách v náročném terénu Jizerských hor nalézt. Úkolem našich zdravotníků bylo poskytnout nalezeným osobám první zdravotnickou a psychosociální pomoc a zabezpečit transport do nejbližšího zdravotnického zařízení.

Kromě toho byl náš tým připraven poskytnout v případě potřeby první pomoc členům zasahujících složek. Při „ostrých“ akcích pak pro tyto případy zřizujeme v místě zásahu mobilní (nafukovací) ambulanci, která je určena právě jako zdravotnické zázemí pro zasahující složky.

Celé cvičení mělo vysokou úroveň.Organizátorům z SDH Heřmanice patří veliké poděkování a těšíme se na další společnou činnost.