Skip to main content

Stejně jako tomu bylo na jaře, poskytujeme i nyní pomoc lidem potřebným. Cílovou skupinou jsou ohrožené osoby, tedy osamělí senioři nad 65 let věku, osoby ZTP a lidé v karanténě nebo Covid pozitivní, kteří nemají jinou možnost k zajištění nákupů, léků, drogerie nebo jiných zdravotních potřeb.

OS ČČK Liberec ve spolupráci s KS KONTAKT Liberec zajišťuje celé regiony Liberecka, Novoborska a Frýdlantska.

  • Telefonní kontakty – objednávka nákupů:
    Volat můžete každý pracovní den v čase 8 – 15 hodinMěsto Liberec 770 141 414
    Obce Liberecka 770 141 444
    Frýdlantsko 770 141 444
    Novoborsko 608 303 666

 

Pokud si potřebujete s někým jen popovídat a to nejen o současné situaci, využijte naší psychosociální linky na čísle: 725 853 014, na které se vám budeme rádi věnovat.

 

  • Chcete se stát dobrovolníkem a pomáhat „ihned“? Registrujte se do naší kmenové databáze kliknutím zde. V případě, že pro vás budeme mít „uplatnění“ co nejdříve vás kontaktujeme a sdělíme Vám, jak a kde byste mohli být užiteční a pomoci.

 

  • Nebo se můžete přihlásit na kurz DOBROVOLNÝ PEČOVATEL V ZÁLOZE, díky kterému získáte základní dovednosti a znalosti jak pečovat o druhé, protože i zvládnutí základních jednoduchých technik péče pomůže ulevit nemocným a odlehčit profesionálům, kteří tak mohou pečovat o více nemocných: www.zvladnemeto.cervenykriz.eu. Absolventům tohoto kurzu následně nabídneme konkrétní uplatnění v některém ze sociálních nebo zdravotnických zařízení, kterému schází personál a potřebuje naléhavě pomoci.

 

  • Pokud nás chcete podpořit jiným způsobem, prosím, využijte např. darovacího formuláře v pravém sloupci nebo klikněte na tento odkaz, kde se dozvíte více informací.

 

  • Chcete nám sdělit cokoliv jiného? Volejte na 725 077 016 nebo pište na liberec@cervenykriz.eu

 

Děkujeme všem, kteří nám všemi dostupnými způsoby pomáháte pomáhat.Sami bychom to nezvládli. Děkujeme!